Znate ono
kad je frižider dobrano ispražnjen, mrzi vas da mrdnete od kuće, a očekuje se
da skuvate nekakav ručak? Srećom, dete koje je na proputovanju kroz sopstveni
dom, nije zahtevno. A ono najmanje, koje je već više meseci vegan i samoj sebi
kuva, srećna je što sam ukoračila konačno ponovo u kuhinju koju je ona
osvojila. Ako se iko pita što me nema u blogosferi, to je jedan od razloga.
Iskreno, nisam se nadala da ću naći jelo koje se može napraviti od
to nešto malo sastojaka koje smo imale u frižideru, ali već smo svi shvatili da
je internet čaroban, zar ne?
A da ga nema, teško da bih se ikada setila da kombinujem tikvice sa
kukuruzom. A teško da iko ima ima manjak tikvica, ili kukuruza, u
frižideru. Makar ih ja uvek imam. Samo nemam naviku da ih kombinujem. E sad, čudno je to što je jedan od meni najdražih recepata na blogu, takođe od te kombinacije, a zbog navike koju nemam(o), smetnem s uma čak i svoju najdražu pitu. Ovu bih naviku svakako mogla promeniti lako, jer je i ovo baš fino jelo.
Potrebni sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 čena belog luka
- 4 tikvice, isečene na komade veličine zalogaja
- 1 šolja kukuruza šećerca
- 1/4 kašikice sušenog bosiljka
- 1/4 kašikice suvog origana
- 1/4 kašikice suvog timijana
- so i biber po ukusu
- sok od limuna
- 2 kašike Parmezana
Zagrejati maslinovo ulje, dodati u njega iseckani beli luk i
dinstati ga oko minut.
No comments:
Post a Comment