Potrebni sastojci:
- 2 šolje (240 g) belog brašna
- 1 šolja (140 g) kukuruznog brašna, a može i palente
- kesica praška za pecivo
- 1/2 kašikice sode bikarbone
- 1/2 kašikice sitne soli
- 1 1/4 šolje (300 ml) biljnog mleka
- 2 kašikice sirćeta
- 2/3 šolje (128 g) šećera
- 8 kašika (112 g) sojinog putera, rastopljenog (ili 1/3 šolje ulja + 2 kašike vode)
- 3/4 šolje bilo kakvog pekmeza
Rernu podgrejati na 175°C.
Podmazati 12 kalupčića za mafine.
Pomešati brašna sa praškom za pecivo, sodom bikarbonom i solju.
U drugoj zdeli izmešati mleko i sirće. Sačekati koji minut i umešati u to šećer i rastopljeni puter.
Sve dobro umućkati, pa izmešati sa mešavinom brašna. Mešati spatulom, ne treba mešati previše, nego tek da se sjedini.
Napuniti kalupe za mafine do oko dve trećine, tako da vam ostane oko kašika testa za svaki kalup.
U svaki kalup stavite ravnu kašiku džema, pa preko nje stavite o oko kašiku testa. Trebalo bi da je kalup sada oko tri četvrtine pun.
Pecite mafine dvadesetak minuta, dok ne dobiju zlatkastu boju. Kad su ispečeni, izvaditi ih iz kalupa i hladiti bar dvadeset minuta.
Recept sam pronašla ovde.
No comments:
Post a Comment