Za sve one, poput nas, koji vole sočivo, evo jedne šarene varijante - sa malo paprike i tofua, dobijate izvrsno glavno jelo.
Potrebni sastojci:
- 250 g sočiva
- par listova lovora
- glavica crnog luka
- 4 kašike ulja
- oko 300 g sveže paprike
- 100 g tofua
- 2 čena belog luka
- so, biber i peršunov list
Sočivo dobro oprati i skuvati u malo posoljenoj i pobiberenoj vodi u koju ste stavili lovorov list.
Sitno iseckati crni luk i prodinstati ga dobro na malo ulja. Kada luk dobro porumeni, dodati iseckanu papriku i beli luk. Dinstati uz često mešanje na jačoj vatri nekoliko minuta.
Tofu, isečen na kockice, dodajte u smesu i dinstajte još nekoliko minuta.
U činiju usuti sočivo, pa preko njega dinstanu papriku sa tofuom. Prijatno.
Posolite i
pobiberite po ukusu i prodinstajte ga nekoliko minuta i poslužite.
No comments:
Post a Comment