Monday, July 20, 2020

posno sočivo sa paprikom i tofuom



Za sve one, poput nas, koji vole sočivo, evo jedne šarene varijante - sa malo paprike i tofua, dobijate izvrsno glavno jelo.






Potrebni sastojci:

  • 250 g sočiva
  • par listova lovora
  • glavica crnog luka
  • 4 kašike ulja
  • oko 300 g sveže paprike
  • 100 g tofua
  • 2 čena belog luka
  • so, biber i peršunov list

Sočivo dobro oprati i skuvati u malo posoljenoj i pobiberenoj vodi u koju ste stavili lovorov list. 

Sitno iseckati crni luk  i prodinstati ga dobro na  malo ulja. Kada luk dobro porumeni, dodati iseckanu papriku i beli luk. Dinstati uz često mešanje na jačoj vatri nekoliko minuta. 

Tofu, isečen na kockice, dodajte u smesu i dinstajte još nekoliko minuta.

U činiju usuti sočivo, pa preko njega dinstanu papriku sa tofuom. Prijatno.



Posolite i pobiberite po ukusu i prodinstajte ga nekoliko minuta i poslužite.




No comments:

Post a Comment