Nema šanse da dođem iz prodavnice bez karfiola ili brokolija. Kupujem ih jednako često kao luk ili krompir. I pripremam isto tako često, ne bacam ih nikako, naravno. Svi volimo da ih jedemo. I sad sam pronašla još jedan super fini način da pripremim karfiol.
Potrebni sastojci:
- 1 glavica karfiol
- maslinovo ulje i sojin puter - po par kašika
- 3 kašike prezli
- šaka badema
- šaka grožđica
- kašika sirćeta
- kašika kapara
- kašika suvog peršuna
- kašika vlašca
- kašika estragona
- soli i bibera po ukusu
Rernu podgrejte na 175 °C,
Prezle prepržite par minuta na podgrejanom puteru u tiganju, uz stalno mešanje - dok ne zazlate. Prebacite u neku posudu.
Na osrednje jakoj vatri, na kašici maslinovog ulja prepržiti bademe par minuta, da postanu hrskavi.
Posoliti ih i pobiberiti po ukusu. Kad se ohlade iseckati ih. Ne presitno.
Isecite karfiol na 'šnicle' debele oko centimetar.
Zauljite malo tiganj i prepecite na laganoj vatri svako parče sa obe strane.
No comments:
Post a Comment