- 200 g maka - one mešavine koja se kupuje gotova - ako koristite običan mak, stavite malo više šećera
- 2 šolje brašna - stavila sam pola šolje heljdinog i jednu i po belog
- 150 g čokolade
- 2 kašike šećera
- 2 šolje biljnog mleka
- prašak za pecivo
- kašikica suve rendane korice limuna
- kašika ulja
- kašika chia semena
- kašika mlevenog lana
Brašno pomešati sa praškom za pecivo i mlevenim lanom.
Mak pomešati sa izrendanom koricom limuna i šećerom, pa smešati sa brašnom.
Sipati ulje u smesu mleka i čia semenki.
Pomešati suve sastojke sa mlekom.
Sipati u kalup.
Peći 20-25 minuta.
Izvaditi iz rerne.
Premazati pekmezom.
Preliti rastopljenom čokoladom.
Ohladiti, pa seći.
Oduševljena sam kolačem. Lako ga je napraviti, a ukus mu je prosto čaroban.
Heljdino brašno se slaže sa makom, nisam ni znala, koliko dobro.
A pekmez i čokolada - super.
Naravno da nisam bila strpljiva da sačekam da se skroz ohladi. Blago otopljena čokolada i pekmez, na robusnom testu od heljde sa makom - znate šta - napravite ga. Samo tako ćete znati sviđa li vam se ili ne. Zar ne?
Kseniji se svideo - meni je to dovoljan kompliment.
Baš dobar!
ReplyDeleteHvala puno, kad ekspert kao ti to kaže, onda je to ogroman kompliment.
DeleteOdlično izgleda!
ReplyDeleteHvala!!!
ReplyDeleteKoja je veličina pleha?
ReplyDelete20 cm x 20 cm
Delete