Potrebni sastojci:
- 1 konzerva leblebija
- 1/2 konzerve kokosovog mleka
- 1 veći zreo paradajz
- kašika dve soka gustog od paradajza
- 1 luk
- 2-3 čena belog luka
- manja glavica brokolija - samo cvetići i meki deo stabljike
- dve šake mladog spanaća - ovo nije neophodno
- 1 kašikica kurkume
- 1/2 kašikice čili papričice
- 1 kašikica kari praha
- kašika suvog peršuna
- par kašikica ulja
- soli po ukusu
Luk iseći na sitno i dinstati ga na malo ulja dok ne smekša, pa ga pustiti da počne da karamelituje.
Dodati začine - kurkumu, čili i kari, pa još i sitno seckan beli luk. Mešati oko minut i paziti da ne zagori. Ako treba, dodati malo vode.
Iseckati paradajz na sitno i kuvati dok se on ne skuva. Mešati da ne zagori. Ako paradajz nije sočan, dodati malo paradajz paste i vode ili soka od paradajza.
Dodati leblebije. Pre toga ih ocediti od vode u kojoj su bile u konzervi. Ovu vodu nemojte bacati - to je akvafaba. Ona se korsiti kao zamena za belanca u veganskoj ishrani. Čuda pravi u kolačima.
Umešajte pola konzerve kokosovog mleka.
Pa staviti brokoli i ako treba još malo vode da sve bude u tečnosti.
Kuvati petnaestak minuta - ovde samo brokoli nije skuvan, pa kuvati dok on ne omekša. Onda dodati spanać ako ćete ga dodavati i kuvati još pet minuta i jelo je gotovo.
Posoliti po ukusu.
Servirati sa čim vam drago - pirinač ide dobro uz ovo, a mi smo ga danas jeli sa kuvanim krompirom.
Danas na meniju! Jako volim kokosovo mleko stim što mi je ponestajalo inspiracije kako da ga koristim. Ovaj kari je dobitna kombinacija, jako ukusno! Hvala! :)
ReplyDeleteJako mi je drago da vam se svidelo. I mi ćemo sigurno češće koristiti kokosovo mleko, nego do sada. Ovaj nas je ukus baš oduševio.
Delete