Upotrebljeni sastojci:
- 7 paprika za punjenje
- 1 okrugla tikcica
- 5 osrednjih krompira
- 100 g crvenog sočiva
- 2 veće glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- nekoliko malih zelenih ljutkastih paprikica
- nekoliko čenova belog luka
- 2 dl kuvanog paradajza
- lovorov list
- so, biber, kari, malo suvog peršuna
Sočivo skuvati u vodi sa lovorovim listom. Procediti i ostaviti sa strane.
Luk se isecka na sitno i izdinsta na malo ulja.
Šargarepa se isecka na kockice, pa se i ona dinsta sa lukom.
Isecka se i beli luk i ljuta paprika, pa se i to doda, na kraju dinstanja.
Krompire iseći na kockice.
Pomešati dinstano povrće, krompir i sočivo.
Posoliti, pobiberiti, dodati kašikicu karija i suvog peršuna. Dobro promešati
Tikvicu izdubiti. Sačuvati poklopac.
Puniti paprike i tikvicu smesom za punjenje.
Zaliti sa malo kuvanog paradajza. A može se zaliti i vodom u kojoj se kuvalo sočivo.
Ređala sam paprike u vatrostalnu zdelu koja ima poklopac.
Gurnula sam je u rernu i pekla oko sat vremena. Poslednjih petnaestak minuta otkriveno, da se paprika zapeče.
No comments:
Post a Comment