Potrebni sastojci:
- šolja i po belog brašna
- pola šolje speltinog - ukupno 250 g brašna
- pola šolje belog šećera - 100 g
- pola šolje smeđeg šećera - 100 g
- prašak za pecivo
- pola kašikice soli
- kašikica cimeta
- četvrt kašikice mlevenog muškatnog oraha
- 1 cela i ⅓ šolje ispasirane banane - oko 300 g
- pola šolje biljnog mleka - stavila sam sojino
- 3 kašike kokosovog ulja
- 1 vegan jaje - 1 kašika čia semenki potopljena u 3 kašike vrele vode
- šolja posnih čokoladnih kapljica - oko 175 grama
Rernu podgrejte na 180°C.
Pripremite vagan jaje.
Postavite peki papir na dno pleha za kolač i premažite uljem stranice.
Prosejte brašna i pomešajte ga sa praškom za pecivo, šećerom, solju i začinima.
Bananu, sojino mleko i ulje izmeljite u blenderu, pa to pomešajte sa brašnom. Ne mešajte dugo, samo dok se ne sjedine sastojci.
Smemsa će biti pomalo retka. Umešajte u nju čokoladu i izlijte je u kalup.
Pospite odgore čokoldanim kapljicama i stavite kolač da se peče.
Peče se oko pola sata. Naravno, zavisi od rerne, pa proverite čačkalicom. Ostavite ga malo da se prohladi, pa izvadite iz kalupa i secite odmah.
Misli, šta bi vredelo da napišem da bi trebalo da se skroz ohladi, kad je svakako najlepši dok je čokolada u njemu još po malo istopljena.
No comments:
Post a Comment