Ovaj sam recept smislila jutros i da znate da sam baš ponosna - odlično jelo. Ako volite kinou i spanać, a mi baš volimo, ja posebno.
Pravi se jako lako, posebno ako imate običaj da imate kuvane kinoe u frižideru, što je nama postala navika.
Imala sam četiri kore koje nisam utrošila neki dan za 3P pitu (onu od pirinča i praziluka, koju stalno pravim i stalno mi govore kako je ne pravim dovoljno često).
Pomešala sam kuvanu kinou sa spanaćem i nekim začinima i uvila u te kore i to je to.
Danas sam je podgrejala u onoj pečnici sa vrućim vazduhom i opet je bila odlična. Ja baš volim kinou i veoma mi prija - i varenju a k'o kanda i mozgu - posle kinoe nikada nisam uspavana, osećam se dobro.
Upotrebljeni sastojci:
- 4 šolje kuvane kinoe
- jedan paket smrznutog spanaća - naravno da može i svež, samo bi dobro bilo malo ga blanširati i iseći
- kašika nutritivnog kvasca
- kašika čia semenki potopljenih u tri kašike vrele vode
- pola kašikice Ras el Hanout začina - može i bez ovoga, naravno,a možete dodati i neki pikantni začin po vašem ukusu
- kašikica soli
- nekoliko kašika maslinovog ulja
- 4 kore za pite, a može i više, nego ja nisam imala pri ruci
Ako nemate kuvanu kinou, skuvajte je - to je lako.
Na dve šolje kinoe, stave se tri i po šolje vode i pusti se da to uskuva, pa se vatra smanji i krčka se petnaestak minuta. Kad se vatra isključi, ne otklapa se još desetak minuta.
Tako skuvanu kinou možete držati u frižideru i koristiti je za veliki broj jela sa kinoom ili je samo ubaciti u čorbu ili varivo.
Pošto sam jelo pravila onako u dahu, samo sam izvadila smrznutu kesicu iz frižidera i skuvala je tako celu.
Istresla sam otopljeni sadržaj u cediljku - nije se ocedilo puno vode.
Skuvani spanać i kinou pomešati.
U to umešati začin, neki jači - ja sam stavila Ras el Hanuot, jer njega volim, dve kašike ulja, kašiku nutritivnog kvasca za dašak sirastog ukusa, potopljenu čiu i posoliti po ukusu.
Ne bi bilo loše da imate više kora - makar 8, da stavite dve jednu na drugu.
Ja sam imala 4.
Podelila sam nadev na četiri dela, premazala po kori i umotala kao savijaču.
Podmazala sam malo vatrostalnu posudu u koju sam ovo poređala i premazala malo uljem odgore, pa zapekla u rerni petnaestak minuta.
Meni se mnogo sviđa ovo što sam napravila - ponovih ovo više puta.
Deca baš i nisu bila baš toliko oduševljena, jer ne dele sa mnom strast prema kinoi.
Probajte - malo je drugačije, a ukus je fini. Može se jesti i samo, a odlično dopunjava ostala jela. Recimo svugde gde biste stavili proju, možete zameniti ovim.
No comments:
Post a Comment