Odlična salata.
Brzo ćete je napraviti, lako ukombinovati sa čim god - jedan dan sam je jela sa veganskom lazanjom, a sledećeg uz jelo sa kinoom.
Sve sastojke ove salate poznajemo i volimo. I cveklu i mladi luk i orahe. Samo nemamo običaj da ih kombinujemo. Vredelo bi da nam pređe u naviku ovo jelo. Vrlo je ukusno i veoma hranljivo.
Počeo je raspust i imam mnogo više vremena da se bavim cunjanjem po veganskim kuvarima. Ne mogu da vam objasnim koliko uživam u tome.
Uz to sebi ne mogu da objasnim šta mi je - otkud toliko uživanje.
I tako, dok uživam i upitkujem se svašta, naiđem na neki recept koji se spremi skoro sam od sebe - poput ovog.
Sastojci:
- 3 cvekle
- veza mladog luka
- 100 g oraha
- pola veze peršunovog lista
- nekoliko čenova belog luka
- kašika dve balsamik sirćeta
- nekoliko kašika maslinovog ulja
- soli i bibera po ukusu
Cveklu oprati i skuvati. Nemojte je ljuštiti pre kuvanja - kora se tako lako sljušti kad je cvekla skuvana. Samo stavite vruću cveklu u činiju sa hladnom vodom i sljuštite rukom koru.
Sačekate da se cvekla prohladi, pa je isečete na kockice veličine malog zalogaja.
Orahe blago istostirate u suvom tiganju, dok ne zazlate. Ostavite ih da se prohlade.
Iseckajte mladi luk i peršunov list.
Izmešajte dobro sirće, maslinovo ulje, sitno seckan beli luk i začine.
Pomešati sve sastojke. Rashladiti salatu pre serviranja.
No comments:
Post a Comment