ovo jelo već 30 godina zovemo po doktorici Bilbiji, koja je tih davnih osamdesetih radila sa mojom mamom i koja nam je dala recept
sprema se baš brzo, dok ćaskaš sa gostima
meni je najlepša sa mlevenom piletinom pripremljenom za roštilj koju kupujem u Piljan mesari u centru Jakova, (i preporučujem od srca), ali može da se upotrebi i bilo koje drugo mleveno meso
lepo se slaže sa dekadentnom salatom
Potrebni sastojci:
300 g mlevenog mesa
4 veće glavice luka
5 jaja
1 prašak za pecivo
2 kašike peršunovog lista
15 kašika brašna
2dl kisele pavlake
1 dl ulja
...korak po korak, srk kafe, rečenica dve između i ispadneš sasvim dobra domaćica:
obećavam, dodaću slike kad je sledeći put budem pravila... da vidite da sjajno izgleda
sprema se baš brzo, dok ćaskaš sa gostima
meni je najlepša sa mlevenom piletinom pripremljenom za roštilj koju kupujem u Piljan mesari u centru Jakova, (i preporučujem od srca), ali može da se upotrebi i bilo koje drugo mleveno meso
lepo se slaže sa dekadentnom salatom
Potrebni sastojci:
300 g mlevenog mesa
4 veće glavice luka
5 jaja
1 prašak za pecivo
2 kašike peršunovog lista
15 kašika brašna
2dl kisele pavlake
1 dl ulja
...korak po korak, srk kafe, rečenica dve između i ispadneš sasvim dobra domaćica:
- izdinstati na malo ulja luk iseckan na kockice
- dodati mleveno meso i dinstati dok ne pobeli, pa začiniti po ukusu
- ovaj korak ne mora, ali je meni jelo lepše ako luk i meso izblendam na sitno u blenderu
- odvoje se belanca i ulupaju posebno
- žumanca, brašno, pavlaka, ulje, prašak za pecivo se pomešaju sa smesom iz blendera
- sve se sjedini sa belancima, minimalnim mešanjem
- smesa se izlije u namašćenu tepsiju i peče na 220 stepeni 20 minuta
obećavam, dodaću slike kad je sledeći put budem pravila... da vidite da sjajno izgleda