Wednesday, September 16, 2015

pilav sa pilećom džigericom


Teorije o ishrani ukrštaju svoja koplja u poslednnje vreme sve žešće oko toga koliko je zdravo ono što jedemo poslednjih godina. Dok se one ne usaglase jedino što nam preostaje je da uključimo zdrav razum. Pomalo od onoga što volimo odvajkada, pomalo novotarija... recimo?

Evo jednog jela iz prve grupe.







Potrebni sastojci:



  • pola kile pileće džigerice
  • dve šolje pirinča
  • jedan luk
  • začini po želji... pored soli i bibera, ovog puta stavljeni: kurkuma, peršunov list i mešavina mlevenog povrća bez aditiva
  • malo ulja i malo putera

U jednoj posudi izdinsta se luk na kašici ulja, doda malo putera i na tome dinsta džigerica. Ne treba soliti džigericu da bi ostala meka.



Pirinač se priprema u drugoj posudi. Na kašici ulja brzo se proprže dve šolje pirinča, doda se pet šolja vode, začini i kuva dok pirinač ne bude potpuno mek.





Tek kad je pirinač potpuno skuvan, pomeša se sa dinstanom džigericom.