Ideju za ovu pitu dobila sam kada sam videla fritatu od patlidžana na Draganinom blogu Gaga u kujni, negde letos, kada sam je prvi put i napravila.
Belo pileće meso umiruje gorkasti ukus patlidžana, puno peršuna, ruzmarin, bosiljak, origano i majčina dušica donose svoj šmek, a sir i lisnato testo povezuju priču.
Za ovo na slici upotrebila sam:
- dva srednja patlidžana iseckana na kockice, potopljene neko vreme u slanu vodu, pa oceđene
- belo meso jednog pileta
- nekoliko kašika ulja
- so, biber, puno peršuna - oko dve kašike, i po pola kašičice ruzmarina, bosiljk,a origana i majčine dušice
- dve šolje naribanog nekog tvrđeg sira
- 3 jajeta
- parmezan za posipanje
Piletinu iseći na kockice, odabrati veličinu po svom ukusu, ja sam se odlučila na malo veće. Brzo propržiti na ulju, dok ne pobele i ostaviti sa strane.
Začiniti i ostaviti da se prohladi.
Dodati jaja i rendani sir...
Razviti jednu jufku lisnatog testa i postaviti ga u vatrostalnu zdelu. Ja sam za ovu količinu koristila onu prečnika 26 cm.
Peći na 180C četrdesetak minuta.
Posuti parmezanom i uživati!
Ovaj recept sa uživanjem, kao najbolji sa patlidžanom za koji znam,( za sada...) šaljem za kuvarigricu Ajme koliko nas je čija je ovomesečna domaćica Jelena, autorka bloga: Jelina jela.