Jesenji vikend, jedva dočekan, neka upala grla se uselila u kuću i baš izgleda da joj je lepo sa nama, nikako da ode. Odlaganje obaveza i nesanica ne idu jedno uz drugo, ali obe istrajavaju. Neki sitni sir i gomila grožđa, nepojedena jer grlu ne prija, pozivaju da se napravi kolač na koji sam sinoć naletela na blogu Svaštarica by Dilajla.
Deca još spavaju, pelet čangrlja i najavljuje toplo u kući, rerna već greje, uskoro će i da zamiriše, knjiga koja je sinoć doputovala iz Zagreba čeka... idemo dalje...
Sastojci:
Sve sastojke, osim voća, pomešati, pa istresti u kalup podmazan puterom.
Odgore poslagati voće.
Peći na 180 C na donjem nivou rerne otprilike 55 min.
Primetićete da među sastojcima nema brašna, što mi je bilo pomalo čudno, ali sma ipak napravila po receptu. I kolač me jeste iznenadio veoma vazdušasto sirasto-grizastom strukturom. Ovo je kolač za one koji vole sir uslatko... a ja baš baš volim. Hvala Dilajla!
Posuti šećerom u prahu.
Deca još spavaju, pelet čangrlja i najavljuje toplo u kući, rerna već greje, uskoro će i da zamiriše, knjiga koja je sinoć doputovala iz Zagreba čeka... idemo dalje...
Sastojci:
- 4 kašike griza
- 1 kašikica praška za pecivo
- 120g šećera
- 500g svježeg sira
- 1 vanilin šećer
- 3 jaja
- 2 kašike soka od limuna
- 130g otopljenog, pa prohlađenog putera
- 350-400g voća
Sve sastojke, osim voća, pomešati, pa istresti u kalup podmazan puterom.
Odgore poslagati voće.
Peći na 180 C na donjem nivou rerne otprilike 55 min.
Primetićete da među sastojcima nema brašna, što mi je bilo pomalo čudno, ali sma ipak napravila po receptu. I kolač me jeste iznenadio veoma vazdušasto sirasto-grizastom strukturom. Ovo je kolač za one koji vole sir uslatko... a ja baš baš volim. Hvala Dilajla!
Posuti šećerom u prahu.
No comments:
Post a Comment