Korak po korak iskoračah još jednu godinu. Bilo je i u ovoj baš svačega. Puno rada, dan za danom, na sreću, i dalje nekog koji baš volim, samo skoro svaki put sa nekim pogrešnim ljudima, na žalost. Otkaz sms-om obeležiće kraj jednog, naravno i početak drugog koračanja. A u svakom poglavlju isto: korak po korak, mali predah, pa korak dalje. Tako i danas, što bi li i bilo drugačije - pretpraznični dan u kom se planira svečana trpeza, ali u kom treba i ručati, dakle i skuvati ručak.
Svinjski file je divan komad mesa, ali ga je uvek malo - sem ako se napravi na ovaj način, sa puno povrća i rižom. Domaća varijanta kineske hrane. Brz i ukusan obrok koji svi volimo.
Upotrebljeni sastojci:
- jedan svinjski file
- jedno pakovanje kineske mešavine povrća
- jedna crvena paprika
- nekoliko šampinjona
- malo tamarija
- začini po ukusu
- kašika gustina
- nekoliko kašika palminog ulja
- šolja pirinča
- so, biber, kari, kurkuma, kineski začin za wok
Propržiti pirinač na malo ulja, pa dodati dve i po šolje vode, kari, kurkumu i so. Pustiti da voda prokuva, pa kuvati na laganoj vatri petnaestak minuta.
Smrznuto povrće staviti u cediljku da se odmrzne i ocedi od viška tečnosti.
File iseći na komade veličine nekoliko zalogaja, pa brzo propržiti na vrelom ulju u woku uz stalno mešanje. Kad se uhvati korica sa svih strana, preručiti meso u tanjir, a u wok dodati povrće, prvo sveže, a potom i ono koje se odmrzlo i ocedilo.
Pržiti nekoliko minuta uz stalno mešenje, pa vratiti meso u wok i mešati još malo.
Rastvoriti kašiku gustina u malo hladne vode, dodati tamarija po ukusu, pa dosuti vode dok se ne napuni šolja. Ceo sadržaj šolje dodati u povrće i meso i mešati dok se sos ne zgusne. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Dodati mešavinu kinskih začina za wok, mada ne mora.
No comments:
Post a Comment