Wednesday, April 27, 2016

pirjani kupus sa mlevenim mesom



Evo jednog jednostavnog ručka. Malo kupusa, malo mlevenog mesa i pola sata u ekspres loncu i voila - ukusno, hranljivo, ne previše kalorično, taman šta nam treba posle napornog dana. Ništa spektakularno - običan lagani ručak.




Potrebno je:



  • glavica kupusa, isečenog na trake
  • glavica luka
  • 3 čena belog luka
  • jedna crvena paprika
  • pola kile mlevenog mesa, ja sma koristila mlevenu piletinu
  • kašika suvog peršunovog lista
  • kašika začina od mlevenog povrća bez aditiva
  • so i biber po ukusu
Luk, beli luk i paprika, isečena na trake, se pirjaju dok luk ne zacakli. Na tome se pirja mleveno meso, pa se doda kupus. Pirja se uz mešenje desetak minuta, dok se sav kupas malo ne uprži. Sve se začini, doda 2 dl (ili malo više) vrele vode, pa se kuva u ekspres loncu oko  pola sata. 

Nama se ovo jelo, koje sam napravila na brzinu između dve obaveze, veoma svidelo. Jele smo da samo ovako. Navikle smo da ne jedemo hleb, ali verujem da bi se divno slagalo sa parčetom integralnog hleba. Ili kuvanim krompirom. Draž ovog variva je u tome da se kupus ne raskuva, makar se nama baš svidelo da nam hrska pod zubima.


 




No comments:

Post a Comment