Monday, May 30, 2016

kremaste tikvice


Ovo se jelo priprema za nekoliko minuta. Sve što je potrebno je da imate koju tikvicu u frižideru i volje da ugrejete rernu po ovako vrućem danu. Divan prilog smo imale danas uz ribu, odgore malo zapečen, ispod divno kremast. Pronađoh ovaj recept kod Gage na blogu, kao i mnoge druge đakonije o kojima sam već pisala, a opet od srca preporučujem.







Potrebni sastojci:

  • 3 tikvice
  • malo ulja ili putera
  • kašikica soli
  • par čenova belog luka ili pola kašikice suvog mlevenog belog luka
  • četvrt kašikice muškatnog oraha
  • 2 kašike začina od povrća bez aditiva
  • 2 kašike suvog peršunovog lista, ili pola veze svežeg peršuna
  • 2 kašike griza





Tikvice iseći na kolutove i staviti u zdelu koja ima poklopac.

Posuti začinima i grizom, poklopiti i dobro protresti.

Ređati ovako grizom i začinima obložene tikvice u vatrostalnu zdelu.

Ostatak griza i začina razmutiti sa mlekom, i time zaliti tikvice.

Peći na 180°C, pola sata pokriveno, pa desetak minuta otkriveno, da porumeni odgore.







No comments:

Post a Comment