Wednesday, May 18, 2016

musaka od kupusa



Misliš li ti danas nešto da skuvaš?
Ali... samo dva dana nisam - mislim u sebi. Ne izgovaram ni: A u ta dva dana su vas gostile tetka i baka... 

A dalje misli ubrzavaju: ok... šta bih mogla?... da vidimo šta kaže frižider: paketić mlevenog mesa i tri četvrt glavice kupusa - super! plus ideja sa super bloga Ko to tamo
Evo skuvala sam! Ručak na brzaka, ali samo kakav! Ura za mamu u meni!








Sastojci:


  • glavica crnog luka
  • manja glavica svežeg kupusa
  • 500 g mlevenog mesa, koristila sam mlevenu piletinu
  • dve kašike pirinča
  • 1 jaje
  • 2 kašike gustina
  • ulje, so, peršunov list, začin od mlevenog povrća bez aditiva..



Na malo ulja par minuta pržiti seckani luk. 
Dodati mleveno meso i posle još pet minuta prženja dodati seckani kupus. 
Naliti šoljom vode i prodinstati sve dvadesetak minuta. 
Ubaciti pirinač i začine. 

Preručiti u posudu za pečenje. 
Rastvotiri gustin u pola šolje hladne vode i sa tim umutiti jedno jaje. 
Peći u dobro ugrejanoj rerni oko pola sata.








No comments:

Post a Comment