Saturday, August 20, 2016

danina pita od tikvica


Pita koja je podelila mišljenja - nekome se jako svidela, nekome i nije toliko. Pojela se svakako. Lako se pravi i lagan je obrok sam za sebe ili može biti lep prilog uz povrće ili meso.




Potrebni sastojci:

  • 3 jaja
  • 1 dl ulja
  • 500 g rendanih ocedjenih tikvica
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašika seckanog peršuna i origana
  • 100 g sira ( feta ili neki masni sir)
  • 300 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 5 kašika griza
  • so, biber
Recept sam prepisala iz Danine kuhinje.

Priprema:

Tikvice se izrendaju i posole, pa se ostave da puste vodu. Nisam baš imala vremena za ovo ostavljanje, pa je pita bila malo mekša nego što sma zamislila. Opet, to se nekome i sviđa - ukusi su različiti.


Crni luk se isecka na sitne kockice.

Umutiti jaja, dodati ulje, tikvice, luk, začinske trave, pavlaku, griz sir, i brašno prethodno pomešano sa praškom za pecivo.

Začiniti po ukusu.


pouljiti i pobrašnjaviti kalup, pa izliti ovu masu i peći na 180°C oko pola sata.




No comments:

Post a Comment