Pita koja je podelila mišljenja - nekome se jako svidela, nekome i nije toliko. Pojela se svakako. Lako se pravi i lagan je obrok sam za sebe ili može biti lep prilog uz povrće ili meso.
Potrebni sastojci:
- 3 jaja
- 1 dl ulja
- 500 g rendanih ocedjenih tikvica
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika seckanog peršuna i origana
- 100 g sira ( feta ili neki masni sir)
- 300 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 kašike kisele pavlake
- 5 kašika griza
- so, biber
Recept sam prepisala iz Danine kuhinje.
Priprema:
Tikvice se izrendaju i posole, pa se ostave da puste vodu. Nisam baš imala vremena za ovo ostavljanje, pa je pita bila malo mekša nego što sma zamislila. Opet, to se nekome i sviđa - ukusi su različiti.
Crni luk se isecka na sitne kockice.
Umutiti jaja, dodati ulje, tikvice, luk, začinske trave, pavlaku, griz sir, i brašno prethodno pomešano sa praškom za pecivo.
Začiniti po ukusu.
pouljiti i pobrašnjaviti kalup, pa izliti ovu masu i peći na 180°C oko pola sata.
No comments:
Post a Comment