Friday, September 2, 2016

očas posla super brauni


Najjednostavniji brauni, a veoma ukusan. Još jedan sa Ivonine žurke. Pojeden toliko brzo da sam probala samo okrajak.



Evo me u subotnje jutro u mom špajzu ponovo, konačno. Prethodne tri nedelje su bile... pa baš ispunjene. Svim i svačim. Novim počecima uglavnom. Iv je u Bremenu, počinju predavanja. Sviđa joj se ekipa, pronašla je čak blizanca sa druge strane planete - iz Koreje. Kako nas globalizacija približava drugim ljudima - ne stižemo ni da shvatimo, a dešava nam se. Dečak iz Koreje i devojčica iz Srbije slušaju istu muziku, gledaju iste serije, čitaju iste knjige, imaju iste stavove... Kaže mi Iv da ni sanjala nije da neko može biti toliko isti kao ona. Pa dobro... i ne deluje realno baš, zar ne? Ali desilo se nama. I verujem da nije retka pojava uopšte.

A mi kod kuće, nas dve što smo ostale (ako ne računamo mačku) - jedva stižemo i da se vidimo. Ja sam počela neko novo poglavlje - savremeno? Tek ćemo videti kako je, ali je jedno sigurno - puno mladih divnih ljudi je oko mene. A Ksenija... ona je postala jedna od devojčica koju će čuvati more divnih dečaka - jer su devojčice u njenoj školi retkost. A divni dečaci, koji uglavnom jesu retkost i dragocenost - eto u toj školi izgleda nisu... 

Sve liči na bajku. Ok - malo smo umorne sve tri. I kuhinja odrađuje samo već poznata jela... ali ide zima - promeniće se to - vratićemo se u stari mod...



Potrebni sastojci:

  • 200 g putera
  • 200 g crne čokolade
  • 1 šolja šećera
  • 3 jajeta
  • kašikica ekstrakta vanile
  • pola šolje brašna
  • četvrt šolje kakao praha
  • prstohvat soli

Rernu zagrejati na 180°C.
Podmazati tepsiju 20 x 20 cm i postaviti je peki papirom.

Ulupati penasto jaja.

Rastopiti puter i čokoladu, pa pomešati.
Dodati šećer, ulupana jaja i sve ostale sastojke i mešati dok smesa bude sasvim bez grudvica.




Peći 20 do 30 minuta. Detaljnu analizu procesa pečenja možete pročitati u originalnom receptu. 

Kad ih izvadite iz rerne, ostavite još 20 minuta u tepsiji u kojoj se peklo, pa ih izvadite, ali nemojte ih seći dok se skroz ne ohlade.(na slikama se vidi da nisam pratila sopstvena uputstva - svejedno je bio ukusan, iako ivice nisu bile oštre...)




Ovaj recept šaljem Nataliji koja piše blog Mystic Cakes, koja je domaćica kuvarigrice Ajme koliko nas je..., koju već godinama iz meseca u mesec igraju blogerke našeg regiona. Tako je skupljeno hiljade isprobanih recepata sa slikama i pričama o pripremi jela.





2 comments:

  1. sve baš zvuči lepo u tvom životu i onda na vrh braunsi
    , i njih i blondies često pravimo i volimo

    ReplyDelete
  2. Pa... kako u ovoj zemlji sve nekako ide stranputicom, ja se još nekako kotrljam... a blondiesi još uvek nisu postali kod nas posebno popularni, ili se makar ne zovu još tako...

    ReplyDelete