Nit' je proleće nit' su nam se jele šparoge, ali su se ipak došetale u frižider, pa eto - nadjoh dva načina da ih pripremim. Pasta sa slaninom i šparogama i ova fritata.
Potrebni sastojci:
- 2 kašike putera
- pola šolje sitno seckanog luka
- pola kašikice soli
- oko 400 g šparoga
- 6 jaja
- 3/4 šolje mladog sira
- kašika vlašca
- četvrt kašikice suvog estragona
- šolja rendanog sira
Luk prodinstati na puteru dok ne omekšač
Za to vreme umutiti jaja sa mladim sirom i začinima.
Prava fritata bi se pravila tako što se sad ovo ulije u tiganj i malo zapeče, a potom se, dok su jaja još rovita sve posve rendanim sirom i zapeče u rerni.
...Samo, meni rerna još uvek ne radi, pa sam prosto sve napravila u tiganju - prevrnula sam fritatu, kao omlet, pa sam je posula rendanim sirom i sačekala da se rastopi po vrhu. Voila!
Fritatu često pratim i zaista je pogodna za svakojako povrče a i ovako sa šparogama izgleda veoma ukusno
ReplyDeleteJako fina, a šparoge obožavam...
ReplyDelete