Saturday, October 7, 2017

špagete sa slaninom i šparogama



Pokonili su mi vezu šparoga, a poklonu se u zube ne gleda, već se poklon u slast pojede - ili već tako nekako... Elem - zasladismo se ovom zaista ukusnom pastom.





Potrebni sastojci:


  • 200 g špageta
  • 200 g seckane slanine
  • 200 g šparoga
  • pola šolje suvog belog vina
  • pola šolje parmezana



Pastu skuvati al-dente.

U medjuvremenu slaninu ispržiti da postane hrskava, pa je izvaditi iz tiganja, a u masnoću koja je ostala od prženja ubaciti šparoge iseckane na oko 1 cm dužine.

Pržiti šparoge oko 5 minuta, sve vreme mešajući.

Izvaditi šparoge iz tiganja, a sad u uliti belo vino i kuvati ga dok oko polovina ne ispari. U toku kuvanja, sastrugati sa gna tiganja masnoću koja se zalepila.

Kad testenina bude skuvana, umesati je u ovo vino, zajedno sa polovinom pripremljenog parmezana, slaninom i šparogama. Ako je pasta suva, dodoati malo od vode u kojoj je kuvana.

Poslužiti odmah.




Recept sma pronašla ovde.








1 comment:

  1. Divno, ukusno. Ja zelene šparoge volim i nekuvane onako iz ruke.

    ReplyDelete