Pokonili su mi vezu šparoga, a poklonu se u zube ne gleda, već se poklon u slast pojede - ili već tako nekako... Elem - zasladismo se ovom zaista ukusnom pastom.
Potrebni sastojci:
- 200 g špageta
- 200 g seckane slanine
- 200 g šparoga
- pola šolje suvog belog vina
- pola šolje parmezana
Pastu skuvati al-dente.
U medjuvremenu slaninu ispržiti da postane hrskava, pa je izvaditi iz tiganja, a u masnoću koja je ostala od prženja ubaciti šparoge iseckane na oko 1 cm dužine.
Pržiti šparoge oko 5 minuta, sve vreme mešajući.
Izvaditi šparoge iz tiganja, a sad u uliti belo vino i kuvati ga dok oko polovina ne ispari. U toku kuvanja, sastrugati sa gna tiganja masnoću koja se zalepila.
Kad testenina bude skuvana, umesati je u ovo vino, zajedno sa polovinom pripremljenog parmezana, slaninom i šparogama. Ako je pasta suva, dodoati malo od vode u kojoj je kuvana.
Divno, ukusno. Ja zelene šparoge volim i nekuvane onako iz ruke.
ReplyDelete