Pomalo neobičan, a poviše čaroban rižoto koji prosto morate probati da biste poverovali koliko je ukusan. Motale su mi se neke cvekle po frižideru, pa kad sam ih ukrstila sa ćurećim batakom iseckanim na kockice, dobila sam istinski izvrsno jelo.
Potrebni sastojci:
- oko kilogram ćurećeg mesa isečenog na kockice
- 4 kašike maslinovog ulja
- 2 glavice luka
- 1 štap praziluka
- češanj belog luka
- 150 g arborio pirinča
- 100 ml crnog vina
- 600 ml supe od povrća
- 250 g skuvane, rendane cvekle
- 2 kašike putera
- 4 kašike parmezana
- malo vlašca za posipanje
Na dve kašike ulja dinstati sitno isečen luk dok ne postane slatkast. Ubaciti kockice ćuretine i dinstati na laganoj vatri dok ne budu gotove. dodati malo vode ako je potrebno.
Na ulju dinstati iseckani luk i celer dok ne omekšaju. Dodari seckan beli luk i pirinač. Mešati dok se zrna pirinča ne oblože masnoćom, pa uliti vino i pustutu da krčka. Dodavati malo po malo supe. Kad je pirinač na pet minuta da bude skuvan, umešati rendanu cveklu, pa kuvati još pet minuta.
Skloniti sa vatre. Umešati puter i pola parmezana. Umešati dinstati ćuretinu.
No comments:
Post a Comment