Odneo vrag šalu - vreme je za antidijetu! Došla je jesen i treba mi svaki atom snage da preguram zimu, jer mi je već sad podosta hladno, a nismo pošteno ni zakoračili u jesen... Dakle, do Božića ja sam na UN dijeti - svečano izjavljujem ( i sebično pomalo, jer ajd' sad da me vidim da prekršim reč ovako javno datu..) A zna se da se dijeta počinje odličnim obrokom! Tako je i nastao ovaj na slici.
Pre neki dan sam nabasala na ove malene patlidžane na pijaci. Ostadoše mi kao želja još od letovanja sa mojom trećicom srećicom, koja ih ne voli, a mamili me sa tezge na putu do plaže onoliko... Nego me mrzelo da pripremam obrok u malenom apartmanu samo za sebe. Pa sam danas, kad je moja veganka otišla u školu, zgotovila sebi gozbu za prvi dan dijete u kome se jede meso sa povrćem.
Upotrebljeni sastojci:
- 6 malenih patlidžana
- jedna luk
- 200 g šampinjona
- 2 parčeta svinjskog vrata
- suvi začin, malo soli
- kašikica suvog ruzmarina
- kapikica suvog peršuna
- dva čena belog luka
- malo maslinovog ulja
Čini mi se, nekoliko godina mi već tavori ta neka kesa za pečenje u onoj zapostavljenoj, uvek punoj, fioci u kuhinji koju svi valjda imamo... pa eto, danas je došao i njen dan.
Patlidžane nisam gulila i nisam pogrešila, kora im je veoma ukusna. Samo sam ih presekla po dužini na četvrtine. Luk sam isto presekla na četvrtinu. Začine sam umešala u malo maslinovog ulja. Ubacila sam u kesu meso, povrće i miks začina i ulja. Zatvorila, protresla i gurnula u rernu na 200°C. Posle pola sata sam imala ručak po mojoj meri danas. Ala je dobro biti na nedijeti!
No comments:
Post a Comment