Ova salata je jedno od onih 'ne mogu da poverujem' jela. Jedem je danas i ne mogu sebi da dođem od čuda kako je nisam otkrila ranije. A volim kelerabu i kupujem je kad god je pronađem. I onda je jedem, onako obično, kako su me naučili kad sam bila mala - kao jabuku, ali mi nijednom nije palo na pamet da je jedem sa jabukom.
Živeo internet neiscrpan inspiracijama za nove kombinacije.
Ne vredi puno da pričam - ako volite kelerabu, požurite ovo da napravite, a ako je ne volite, ne vredi trošiti reči. Reći ću samo - salata je savršena!
Keleraba je poput rotkvice, neutralnog ukusa, samo malo slatkastija. A kad joj se doda jabuka, postaje neverovatno slasna. A onda još koja hrskava semenka i eto obroka maltene.
Potrebni sastojci:
- 1 keleraba
- 1 jabuka
- 2 kašike nekog dobrog ulja
- sok od pola limuna ili limete
- malo ljute paričice, što ja nisam imala, pa sam stavila ove trakice od ljute paprike, da bude sasvim malo ljutkasto
- soli po ukusu
- šaka semenki po izboru - ja sam imala suncokret i golicu
- malo sveže nane
Kelerabu i jabuke iseći na štapiće, pa pomešati.
Iseckati sitno jednu malenu ljutu papriku.
Nanu iseći na trakice.
Semenke propržiti i malo prohladiti.
Ulje, so i limunov sok dobro izmešati.
Sve sastojke sjediniti i uživati.
Ne znam znate li da je keleraba izvrsna kad se zapeče u rerni?. Mi smo danas ručali tikvice, gljive i kelerabu pečenu u rerni. Uz svežu salatu i ovu hrskavu salatu sa jabukama, bio je to božanstven prolećni ručak.
No comments:
Post a Comment