- 250 g šampinjona
- 2 mlada luka
- dva čena belog luka
- par kašika maslinovog ulja
- ½ kašičice korijandera u prahu
- ½ kašičice krupno mlevene ljute paprike (opciono)
- 1 kašičica kurkume u prahu
- 400 ml čorbice od povrća (ili vode sa nekim kupovnim začinom od povrča)
- 100 ml veganske pavlake
- 2 veće veze blitve
- 2 tikvice isečene na kockice
- kašika suvog peršunovog lista
- kašikica krbuljice (chervil) - ili francuskog peršuna
Isecite stabljike od blitve na sitne komadiće - njih uvek treba nešto duže kuvati nego zeleni deo lista.
Luk ( i mladi i beli) iseckajte na sitno i blago ga dinstajte na kašici ulja.
Stavite sad isečene stabljike blitve i pirjajte još koji minut.
Dodajte još kašiku-dve ulja i šampinjone isečene na listiće, pa ih dinstajte da ispari sva voda iz njih, i samo malo duže, da zazlate i dobiju finu aromu.
Začinite: stavite korijander, kumin, papriku i kurkumu, promešajte i pržite još minutak.
Ulijte sad čorbicu od povrća, pa dodajte tikvice. Ubacite peršun i krbuljicu. Kuvajte, na umerenoj vatri, desetak minuta.
Listove blitve isecite na trake, stavite u šerpu pola količine, promešajte i sačekajte da malo svene, pa dodajte i ostatak. Promešajte, poklopite i kuvajte još par minuta.
Dodajte pavlaku za kuvanje i samo još malo prokuvajte. Začinite solju i biberom po ukusu. Prijatno.
No comments:
Post a Comment