Odlične cimet rolnice - u testu ima bundeve pa ih to čini neobičnim. Stvarno neobično ukusne. I neobično žute - zapravo vrlo atraktivne na tanjiru. Nisu imale vremena da poziraju - nestale su pre nego što su došle do tanjira...
Potrebni sastojci:
Testo:
- 500 g (4 šolje) belog brašna
- 8 g (2 ¼ kašikice) instant kvasca
- 1 kašikica soli
- 1 kašikica cimeta
- ¼ kašikice mlevenog muškatnog oraščića
- 60 g (¼ šolje) šećera
- 200 g pečene bundeve
- 70 g margarina
- 180 ml (¾ šolje) mlakog biljnog mleka
Punjenje:
- 120 g (⅔ šolje) šećera
- 1 kašika cimeta
- ½ kašikice mlevenog muškatnog oraha
- ½ kašikice mlevenog đumbira
- ¼ kašikice mlevenih klinčića
- ¼ kašikice mlevenog pimenta
- 60 g margarina
Brašno, kvasac, so, cimet, muškatni orah i sećer stavite u posudu za mešenje, pa umesite. Mikserom ili ručno, svejedno je.
Po originalnom receptu ide pire od bundeve, onaj iz konzerve. Ja sam stavila pečenu bundevu - nisam je ni izmiksala, da bi se lepše videli končići bundeve u testu.
Pečenu bundevu, biljno mleko i rastopljeni margarin dodati miksu i mesiti dok se ne dobije meko, blago lepljivo testo. Mutila sam ga mikserom oko 15 minuta, dok nije lako spalo sa kuke za mešenje.
Ovo testo staviti u blago nauljenu posudu i pustiti ga da raste dok se ne udupla. Biće potrebno sat do dva.
Uvite u rolnu - sasvim malo pritisnite. Isecite rolnu na 9 delova i poređajte ih u četvrtastu vatrostalnu zdelu, blago pouljenu.
Ostavite da se podiže još bar pola sata do sat.
Rernu podgrejati na180° C. Peći oko 40 minuta. Paziti da ne pregoti po vrhu - pokriti peki papirom ako počne previše brzo da se hvata korica.
Po vađenju iz rerne bi trebalo ostaviti kolač da se ohladi. Nismo to uradile - zato i nema slika pojedinačnih kolačića...
No comments:
Post a Comment