Uželela sam se kremaste paste. Odrasla sam na testu sa jajima i pavlakom i nasuvu sa sirom i što sam starija, sve više mi se jedu ta jela iz detinjstva. Pa sam napravila nešto što po teksturi, ali i po ukusu liči na kremastu testeninu koju sam jela kao mala, ali je mnoooogo bolje. I podosta hranljivije. Ovaj je ručak bio čisto savršenstvo.
Potrebni sastojci:
- 2 šolje smrznutog graška
- 1 avokado
- 1 osrednji luk
- 1 manji beli luk
- 1/4 šolje indijskih oraha
- kašika suvog peršuna, može i nešto aromatičnija travka, ako volite
- kašika semena koprive
- 2 pune kašike nutritivnog kvasca
- pola kašikice bibera
- kašikica i po soli, ili više, ako volite
- 2 kašike maslinovog ulja
- 3 šolje suve testenine
- 1 sojinu pavlaku ( 200 ml)
- sok od pola limuna
- cvetovi sa pola glavice brokolija
Luk izdinstati blago, pa sa njim skuvati grašak na sasvim malo vode.
Cvetove brokolija skuvati na pari, tek da malo odmeknu.
U blender staviti avokado, beli luk, indijske orahe, suvi peršun, seme koprive, nutritivni kvasac, biber, so, kašiku dve maslinovog ulja i pavlaku. Samleti dobro.
Kad se grašak skuva, prohladiti ga, odvaditi pola šolje, pa ostatak dodati u blender i samleti dobro sa onom smesom u kojoj su pavlaka i avokado.
Skuvati testeninu po volji. Umešati sos sa pastom i brokolijem i onim graškom koji smo ostavili sa strane i uživati.
No comments:
Post a Comment