- 2 osrednja patlidžana
- 1 glavica crnog luka
- 4 čena belog luka
- 1 kašikica seckanog peršuna
- konzerva paradajz pelata
- prstohvat šećera
- prstohvat cimeta
- 1/2 sveže paprike
- 5 kašika maslinovog ulja, ili više ako volite
- 1/4 kašikice bibera
- 1/2 kašikice soli
- 4 kašike vegan parmezana
- 2 kašike suncokretovog semena
Patlidžane preseći na pola po dužini. Izdubiti sredinu i sačuvati
je, a patlidžan posoliti iznutra i ostaviti neko vreme.
Iseckati beli i
crni luk. Iseckati papriku na kockice. Iseckati sredinu patlidžana
na kockice. Iseckati peršun.
U tiganju na tihoj vatri propržiti sitno seckan crni luk s 2 kašike maslinovog ulja.
Kada luk omekša, dodati iseckano povrće. Prstohvat šećera i cimeta su obavezni. Pobiberiti i posoliti po ukusu i dinstati na tihoj vatri dvadesetak minuta. Povremeno promešati.
Podgrejati rernu na 200°C. Podmazati vatrostalnu posudu uljem.
Isprati polovine patlidžana pod mlazom hladne vode i ostaviti ih da se prosuše.
Poredjati ove polovine patlidžana u podmazanu tepsiju, presečenom stranom na gore. Napuniti ih smesom iz tiganja i preliti svaku polovinu kašikom maslinovog ulja. Posuti veganskim parmezanom, a preko toga semenkama od suncokreta.
Posudu prekriti poklopcem ili folijom i gurnuti u zagrejanu rernu. Peći tako pola sata, pa još petnaestak minuta otklopljeno.
No comments:
Post a Comment