- kocka tofua od oko 300 g
- 2 kašike ulja
- 1/8 kašikice bibera
- 1 kašikica dimljene aleve paprike
- 1/2 kašikice čili pahuljica - krupnije mlevene ljute paprike
- soli po ukusu
- 1 pakovanje smrznutog spanaća ( naravno može i svežeg, treba ga skuvati i iseckati samo)
- 2 veća seckana paradajza . ja sam stavila pola konzerve paradajz pelata
- 3-4 čena belog luka
- 1 komad đumbira ok oko 3-4 cm
- 1/2 kašikice garam masale
- 1/2 kašikice ljute paprike
- 3/4 kašikice mlevenog kumina ( ja ovo ne stavljam, jer Ksenija ne voli)
- 1/2 šolje kokosovog mleka
- par kašika ulja
- soli po ukusu
- kašikica šećera
- kašikica limunovog soka
- kašika čia semenki - ovo sam dodala jer sam htela gušće varivo
Na dve kašike ulja prepržiti tofu, a u toku prženja posuti ga ljutom paprikom, biberom, solju i dimljenom paprikom.
Dinstati nekoliko minuta, dok tofu lepo ne zazlati.
Ostaviti sa strane dok zgotovite spanać.
Na par kašika ulja izdinstati sitno seckani beli luk i đumbir.
Dodati paradajz i krčkati dok se ne skuva - ako stavite paradajz iz konzerve biće, naravno, brže.
Staviti sad spanać, pa začiniti svim začinima sa gornjeg spiska. Kašikica šećera ne mora - stavila sam je, jer je moja baka uvek u paradajz stavljala da mu preseče kiselost.
Kuvati par minuta, smanjiti vatru i uliti kokosovo mleko - dodati čia semenke, ako vam ne ispadne onoliko gusto koliko biste želeli.
Ako je potrebno, možete malo i samleti štapastim mikserom.
Umešajte sad tofu i to je to.
Možete još malo dokuvati, mada ne mora.
No comments:
Post a Comment