Pravim često rižoto od pečuraka, naravno zato što ga baš volimo, a grašak obožavamo preko svake mere, pa je ovo miks dva omiljena jela.
Dva omiljena u jednom loncu - recept se pokazao dobro, delom i zbog nekoliko dodataka ukusu, koji su podigli jelo do veoma slasnog.
Šta sam stavila u ovaj rižoto?
- par kašika kokosovog ulja
- 1 luk
- 400 g šampinjona
- kašika suvog vrganja
- 1 šolju smrznutog graška
- 1 kašikicu suvog bosiljka
- 2 kašike nutritivnog kvasca
- pola kašikice belog luka u prahu - nisa imala svežeg belog luka
- 1 šolja ruskog pirinča
- soli i bibera po ukusu
- vegan parmezana za posipanje
Suvi vrganj se potopi u samo malo vrele vode da omekša, pa se isecka i pomeša sa začinima.
Pečurke se iseku na listiće i dinstaju se na luku dok ne otpuste vodu.
Umešaju se vrganji i začini.
Zatim se uspu grašak i nutritivni kvasac. I doda se još jedna kašika kokosovog ulja. Ovo tako zanosno zamiriše...
Posoli se i pobiberi po ukusu.
Pirinač se opere, pa se uspe i on i promeša.
Uliju se dve šolje vode, pusti se da voda uskuva i smanji se vatra. Pokopi se. Ponekad se blago promeša.
Kuva se petnaestak minuta dok se pirinač ne skuva.
No comments:
Post a Comment