Što je ovo slatko bilo. Super obrok. Neobičan, a opet vrlo ugodnog, skoro poznatog ukusa. Kuvana sojina zrna u soja sosu.
Kongjang je jelo koje su u Koreji jede dosta često. Nije glavno jelo, već je prilog. Jedu ga uz skoro sve.
Nama je bilo glavno jelo - lagani ručak - posluženo sa kuvanim pirinčem.
Vrlo je pikantno. Nisam ga napravila da bude ljuto, jer ne volimo, ali verujem da bi bilo lepo i da je ljuće.
Jedan super nova ideja kako pripremiti kuvana sojina zrna. Baš nam je prijala.
Potrebni sastojci
- ½ šolje sojinih zrna, odstajalih oko 8 sati u vodi
- ¼ šolje soja sosa
- 2 kašike agave sirupa
- 1 kašika susamovog ulja - nisam ga imala pa sam pravila sa maslinovim
- 2 čena belog luka, jako sitno isečenog
- 1 kašika susama - trebalo bi ga istostirati, ali mi se nije dalo...
Sojina zrna bi trebalo skuvati. Posle potapanja, pola sata kuvanja će biti dovoljno. Ili kraće - ako kuvate u ekspres loncu. Kad je suvana, ocediti je.
Soja sos pomešati sa ostalim sastojcima - agave sirupom, uljem i belim lukom.
U to umešati skuvanu soju.
No comments:
Post a Comment