tetka maša je bila kumina mama, a kuma mi je došla u posetu
u sred molerskih radova i velike vrućine
i setila se jela koje je pasent za te uslove, jednostavno i slasno
potrebna je neka količina paprika, patlidžana, crvenog luka i paradajza
nekoliko čenova belog luka, peršunovog lista i dobrog ulja
beli luk, u meri u kojoj ga volite, pomešate sa peršunom i uljem, pa napravite nešto slično pestu, začinite po ukusu
pretpostavljam da ne bi smetali začini poput origana ili ruzmarina, ali tetka maša ih nije stavljala, pa nismo ni mi
i ovako je ukus savršen
zatim grilujete povrće
na gril tiganju, ili u rerni
ili i na gril tiganju i u rerni, kako smo nas dve, ne bi li što pre završile
kod grilovanja ne štedite na premazivanju uljem, čar ovog jela je u mešavini slasti grilovanog povrća, diskretnoj noti belog luka (ipak ga je sasvim malo u odnosu na količinu povrća) i ulju koje poprimi sve te ukuse, pa je umakanje nekog finog hleba ono što daje final touch ovom sasvim jednostavnom jelu
slažete povrće kako se izgriluje, premazujete ga mešavinom belog luka i peršuna, ostavite da se prohladi i slegne, pa ga preko noći stavite u frižider
dobije se torta od grilovanog povrća, koja se može jesti hladna, sa nekim sirom, recimo...
ili se za trenutak podgrejati u mikrotalasnoj
ovo jelo šaljem Jeleni, autorki bloga: Jelina jela, koja je kao domaćica kuvarigrice: Ajme koliko nas, zadala temu: patlidžan.