Thursday, January 28, 2016

proja sa maslinama


Neki dan je Gaga u kujni objavila recept za liliputansku prosenu proju. Izgleda da sam bila baš zdravo gladna, te sam smesta pojurila u kuhinju i napravila svoju verziju malo većeg Liliputanca - dodala sam dve šake maslina i umesto prosenog upotrebila belo kukuruzno brašno.






Upotrebljene namirnice:



  • 150 g belog kukuruznog brašna
  • pola kašikice praška za pecivo
  • so po ukusu
  • 120 g jogurta
  • 30 g maslinovog ulja
  • 100 g sira
  • dve šake crnih maslina sa košticama
  • kašika suvog vlašca


Priprema je zaista jednostavna. Pomešaju se suvi sastojci: brašno, prašak za pecivo i so. U to se doda jogurt i maslinovo ulje i dobro se sve izmeša. Zatim se viljuškom izdrobi sir u tu mešavinu i na kraju se umešaju maslinke i vlašac.



Pekla sam sve u tiganju kao neku veliku palačinku, strpljivo - na laganoj vatri. Prvo sa jedne strane, a posle sam prevrnula (znate ono, u jedan tanjir, pa u drugi tanjir, pa nazad u tiganj).

Uz domaće kiselo mleko, bio je to izvrstan ručak. Ukus pečenih maslinki bio je božanstven. Ili sam možda ipak bila baš baš gladna. Svejedno - bilo je ukusno, to je sigurno.




2 comments:

  1. Neku varijantu ovoga pravim kada sam jako gladna i kada nema baš mnogo vremena. Obično pomešam heljdino i neko lakše brašno, jaja, jogurt, ulje i začine , plus kiselu vodu. Nisam probala sa maslinama, ali pošto sam lenja, bile bi bez koštica :)

    ReplyDelete
  2. Probaj sa maslinama, ja sam bila oduševljena ukusom prženih maslina. A što se lenjosti tiče, pa stavila sma prve koje su mi pale pod ruku...

    ReplyDelete