Neki dan je Gaga u kujni objavila recept za liliputansku prosenu proju. Izgleda da sam bila baš zdravo gladna, te sam smesta pojurila u kuhinju i napravila svoju verziju malo većeg Liliputanca - dodala sam dve šake maslina i umesto prosenog upotrebila belo kukuruzno brašno.
Upotrebljene namirnice:
- 150 g belog kukuruznog brašna
- pola kašikice praška za pecivo
- so po ukusu
- 120 g jogurta
- 30 g maslinovog ulja
- 100 g sira
- dve šake crnih maslina sa košticama
- kašika suvog vlašca
Priprema je zaista jednostavna. Pomešaju se suvi sastojci: brašno, prašak za pecivo i so. U to se doda jogurt i maslinovo ulje i dobro se sve izmeša. Zatim se viljuškom izdrobi sir u tu mešavinu i na kraju se umešaju maslinke i vlašac.
Pekla sam sve u tiganju kao neku veliku palačinku, strpljivo - na laganoj vatri. Prvo sa jedne strane, a posle sam prevrnula (znate ono, u jedan tanjir, pa u drugi tanjir, pa nazad u tiganj).
Uz domaće kiselo mleko, bio je to izvrstan ručak. Ukus pečenih maslinki bio je božanstven. Ili sam možda ipak bila baš baš gladna. Svejedno - bilo je ukusno, to je sigurno.
Neku varijantu ovoga pravim kada sam jako gladna i kada nema baš mnogo vremena. Obično pomešam heljdino i neko lakše brašno, jaja, jogurt, ulje i začine , plus kiselu vodu. Nisam probala sa maslinama, ali pošto sam lenja, bile bi bez koštica :)
ReplyDeleteProbaj sa maslinama, ja sam bila oduševljena ukusom prženih maslina. A što se lenjosti tiče, pa stavila sma prve koje su mi pale pod ruku...
ReplyDelete