Sunday, February 7, 2016

musaka od jabuka



Voćni dan un-dijete je stigao. Danas nam je dozvoljeno da jedemo voća koliko vam duša želi, običnog i orašastog. Samo, meni se ne jede samo sveže voće, previše me rashladi u ovo zimsko doba, pa sam odlučila da uključim rernu i napravim musaku...






Potrebno je:


  • 3 starije jabuke za kuvanje
  • šaka suvih šljiva
  • tri suve smokve, potopljene pre toga u vodi


  • 4 jabuke narezane na ploške
  • dve šake suvog grožđa
  • dve šake brusnica
  • pečeni lešnici, oko 100 g
  • suve borovnice, jedna šaka





Skuvati dobro neke starije jabuke (kod nas uvek bude poneka koju niko neće da pojede) i suve šljive u malo vode (ili skuvati u dosta vode, pa deo vode popiti, ako kao ja volite taj ukus). Samleti to u blenderu sa one tri potopljene suve smokve.

Jabukama izvaditi sredinu, narezati ih na ploške, pa ređati u vatrostalnu zdelu: red jabuka, red mlevenog voća, red suvog voća, red jabika, red mlevenog voća, mleveni pečeni lešnici.

Pokriti folijom i peći na 180°C dvadesetak minuta, a posle još desetak minuta otkriveno.















1 comment: