Voćni dan un-dijete je stigao. Danas nam je dozvoljeno da jedemo voća koliko vam duša želi, običnog i orašastog. Samo, meni se ne jede samo sveže voće, previše me rashladi u ovo zimsko doba, pa sam odlučila da uključim rernu i napravim musaku...
Potrebno je:
- 3 starije jabuke za kuvanje
- šaka suvih šljiva
- tri suve smokve, potopljene pre toga u vodi
- 4 jabuke narezane na ploške
- dve šake suvog grožđa
- dve šake brusnica
- pečeni lešnici, oko 100 g
- suve borovnice, jedna šaka
Skuvati dobro neke starije jabuke (kod nas uvek bude poneka koju niko neće da pojede) i suve šljive u malo vode (ili skuvati u dosta vode, pa deo vode popiti, ako kao ja volite taj ukus). Samleti to u blenderu sa one tri potopljene suve smokve.
Jabukama izvaditi sredinu, narezati ih na ploške, pa ređati u vatrostalnu zdelu: red jabuka, red mlevenog voća, red suvog voća, red jabika, red mlevenog voća, mleveni pečeni lešnici.
Fora..,
ReplyDelete