Treći dan četvorodnevnog ciklusa, koji se vrti 22 i po puta, u ovoj dijeti dozvoljava ugljene hidrate. E sad, ko bi rekao da kukuruz ne spada u njih. Naime kuvani kukuruz je izgleda pre svega skrob, pa je trebao da se jede juče... i eto prve greške. A druga? E, pa nije dozvoljeno jesti lisnato testo. Ok, nećemo više - mesićemo testo samo do brašna i vode... Ovaj paket pogačica koji sam iskoristila za ovo jelo, preostao je od nekog od dečijih slavlja - bio je rezerva, znate ono, za decu koja ne jedu ništa osim praznog testa... ma nije da ja neću da umesim testo i sama, ali danas baš... eh izgovora koliko hoćeš, a i to da nisam vična mešenju, to je fakat.
Sastojci:
- paket lisnatih pogačica
- jedan crveni luk
- pola praziluka
- četvrtina male glavice crvenog kupusa (ostatak je postao super salata od kupusa)
- jedna tanka zelena tikvica
- šolja kukuruza šećerca
- so, biber, timijan
- par kašika maslinovog ulja
- jedan buket bukovače
Priprema:
Praziluk iseći na ranke kolutove, pa ih popržiti na sasvim malo maslinovog ulja. Skoniti iz tiganja.
Luk narezati na polumesece, a kupus na trake.
U vok ubaciti luk, pržiti nekoliko minuta oz stalno mešenje na najvećoj vatri, a potom dodati kupus, pa i njega nekoliko minuta mešati.
U to ubaciti tikvice nasečena na sasvim tanušne kolutove i mešati joč nekoliko minuta. Pa na kraju dodati kukuruz.
Posoliti, pobiberiti i umešati praziluk.
Lisnato testo odlediti i zaseći gornju površinu. Premazati mešavinom ulja i vode. Rasporediti povrće i staviti da se peče oko pola sata u već zagrejanu rernu na 180°C.
Uz ove pogačice danas sam poslužila salatu od crvenog kupusa i sasvim lagano izdinstane bukovače. Bilo je ukusno kao što i slika kaže... ali baš i veoma.
Ne priznajem nikakve dijete niti trendove.Sam uvek najbolje znaš .Ja bih rado ipak zagrizla u ove lepe pogačice
ReplyDelete