Četvrti po redu skrobni dan i prvi radni dan posle raspusta pokazao je kao držanje un-dijete neće biti baš idealno sprovedeno radnim danima. Ručak je bio kako čiji. Neko je jeo pitu sa prazilukom, neko prebranac od sočiva, kako je kome bilo milo, a uveče, iako bi trebalo reprizirati ručak, zasladile smo se savršeno famoznim krompirom - ili je samo nama bio takav, od silne želje za krompirom, i svežim obrokom. U svakom slučaju, ne pamtimo da smo nešto toliko brzo i toliko u slast pojele.
Sastojci:
- desetak srednjih krompira
- 1 praziluk
- 1 crvena paprika
- kašika timijana
- nekoliko kašika maslinovog ulja
- dve kašikice soli
Priprema:
Oljuštiti krompir i iseći na tanke režnjeve. Posoliti ga i posuti timijanom.
Praziluk i papriku iseći u multipraktiku veoma tanko.
U wok staviti malo maslinovog ulja i kratko propržiti praziluk i papriku, pa u velikoj zdeli pomešati sa krompirom.
Poređati u posudu za pečenje, kao na slici. Ovde se za kratko zamaste ruke, ali vredi svakog nereda koji se napravi - to se otkrije oko sat kasnije.
Peče se u rerni na 180°C, zavisno od osobina rerne, možda u početku malo prekriveno folijom, oko sat vremena.
No comments:
Post a Comment