Odavno nisam pravila nešto istinski novo - prosto stignem samo da nam skuvam ono što već umem iz glave. Jutros sam dopustila sebi luksuz da zavirim uz kafu u neki od mojih kuvara, i evo rezultata. Nije ništa specijalo novo, varijacija na restovanu džigericu koju smo jeli kao mali - samo je još dodata paprika. jer, pored novog kuvara, za novo jelo moraju da se kupe i sasvim novi sastojci...
Pravi se lako, potebno je imati:
- 2 luka
- pola kg juneće džigerice isečene na šnicle
- 3 paprike
- malo crvenog bibera
- malo pavlake za kuvanje
- soli po ukusu
- 2 kašike suvog peršuna
Luk se iseče na polumesece, pa se izdinsta.
Džigerica i paprika se iseku na trake, pa se dinstaju sa lukom desetak minuta. Ubaci se i desetak zrna crvenog bibera i kašika dve suvog peršina.
Kad je džigerica gotova, u wok se stavi pola šolje pavlake za kuvanje i krčka još koji minut. Jelo se posoli i to je to.
No comments:
Post a Comment