Poslednjih godina sve se češće na pijaci nalaze okrugle tikvice. Istog su ukusa kao i one stare, ali su nekako lepše. A možda su nam samo neobičnije. Danas od njih pravim po Gaginom receptu varivo... od nedavno pod mojim krovom obitava i jedna veganka, nadam se da će joj se svideti. A mamin špajz, zarad nje, će se sve više okretati toj kuhinji. Račinam na nesebičnu pomoć svoje Vegan - vegetarijan facebook družine.
Potrebni sastojci:
- 1 šolja sočiva
- 7 - 8 okruglih tikvica
- 1 šargarepa
- 1 luk
- 1 paprika (opciono)
- 3 čena belog luka
- komadić đumbira
- par kašika pasate
- malo ljute aleve paprike
- so, biber, mleveno povrće bez aditiva, peršunov list
- maslinovo ulje
Papriku, beli luk, luk, šargarepu, pasatu i đumbir iseckati u multipraktiku, pa prodinstati na ulju.
Dodati tikvice, naliti vodom, sipati začin od povrća i suvi peršunov list i kuvati dok ne proključa. Tada dodati sočivo.
No comments:
Post a Comment