vegan meatloaf kuglof




Evo još jedne lažne mesne štruce u kalupu za kuglof. Ovog puta sa kuvanim leblebijama, tj, nautom, tj slanutkom. Ovo je treća fejk mesna vekna koju sam napravila. I ova je sa sočivom, kao i ona prva koja je bila još i sa pečurkama, i kao i druga, koja je bila sa karfiolom. Ova je, ko što kazah malopre - sa sočivom i leblebijama. Veoma je zasitna, ukusna je i zanosno je mirisala dok se pekla, a i posle...







Potrebni sastojci:

  • 1 veći luk, sitno seckan
  • 1 šolja seckanog celera
  • 1/2 šolje seckane šargarepe
  • 4 čena belog luka
  • 1/8 šolje tamarija (30 ml)
  • korica od pola limuna
  • 3 kašike čia semenki
  • 1 kašika seckanog timijana ili kašikica suvog
  • 1 kašika suvog origana
  • 1 kašika vlašca
  • 1 šolja prezle ili ovsenih pahuljica
  • 1/2 šolje vode
  • 1 kašika jestivog kvasca
  • 2 1/2 šolje kuvanih leblebija (nauta, slanutka)
  • 2 1/2 šolje kuvanog sočiva
  • soli po ukusu
  • 1 malena ljuta suva paprika (opciono, ali preporučljivo!)
  • šaka semenki za posipanje kalupa
  • ulje za podmazivanje kalupa




Rernu zagrejati na 170°C. Pouljiti kalup za kuglof i posuti ga semenkama.

Kuvanu leblebiju i sočivo dobro samleti u multipraktiku sa celerom.

Umešati u ovo sitno seckan luk, i beli luk. Seckanu šargarepu, psilijum, ovsene pahuljic (ili prezle), koricu limuna, začinsko bilje i tamari isto umešati. Mesiti da se sjedini. 

Smesom napuniti kalup za kuglof. Malo pritisnuti da dobije oblik i peći oko 40 minuta.






Po vađenju iz rerne ostaviti u kalupu desetak minuta, pa preručiti na peki papir. Po originalnom receptu, trebalo bi ispečenu veknz sad premazati kečapom pomešanim sa malo senfa ili BBQ sosom i peći još petnaestak minuta. Ovaj deo nisam uradila, prosto jer je i ovako ispao sasvim lep kuglof.

Pustiti da se prohladi pre služenja.






Recept sam našla ovde.










Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...