Ovih dana sam se, češće nego obično, prisećala nekih jela mog detinjstva. Paradajz čorba, knedle sa šljivama, pogačice sa krompirom, barát füle - tj. taške, kako ih ovde zovu, nasuvo sa makom, restovana džigerica... A jutros sam kupila divan bok choy, pa je tako, od želje za restovanom džigericom, nastalo ovo jelo.
Potrebni sastojci:
- pola kile svinjske džigerice, isečene na šnicle
- pola kile bok choy
- 3 glavice luka
- šolja komadića bambusa
- par kašika maslinovog ulja
- so, biber, aleva paprika
- kineski začin Five spices
Džigericu sam isekla na rezance, pa sam je stir fry metodom,
brzo prepržila na malo vrelog ulja i ostavila u tom woku u kom sam ga pržila,
na sasvim laganoj vatri, da se ne ohladi, dok pripremim povrće.
Luk sam isekla na rezance, a bok choy presekla na 4 dela po
dužini.
Na malo maslinovog ulja prepržila sam prvo luk, pa sam u to
dodala bok choy i bambus. Posolila, pobiberila, dodala kašiku osrednje ljute
aleve paprike i kašikicu kineskog začina Five spices.
Kad je povrće gotovo, pomeša se sa džigericom i jede dok je
još toplo.
Verujem da se ovo dobro slaže sa kuvanom rižom, a ja sam ga jela sa
parčetom integralnog hleba.
No comments:
Post a Comment