Potrebni sastojci:
- oko 500 g mladih šargarepa
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1/4 kašikice soli
- 1 kašika nekog začinskog bilja za posipanje
za glazuru:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 3 čena belog luka
- 1 puna kašika miso paste
- 1 kašika javorovog sirupa
- 1/2 kašikice ljute paprike
Rernu zagrejati na 175°C.
Šargarepe dobro oprati ili oljuštiti, već kako želite, pa prosušiti.
So pomešati sa uljem, pa premazati šargarepe. Peći ih desetak minuta na šporetu u gril tiganju, uz povremeno prevrtanje. Peći ih dok malo ne odmeknu, ali da iznutra još uvek ostanu hrskave.
Glazuru napraviti tako što pomešate sve potrabne sastojke.
Premazati glazurom šargarepu, pa je gurnuti u rernu da se zapeče. Peći je dok šargarepa ne omekša da je možete bez problema probosti viljuškom. Trebaće petnaestak minuta bar.
Poslužiti odmah po vađenju iz rerne. Nama je bila odličan prilog uz pečeni krompir i musaku od slatkog kupusa.
No comments:
Post a Comment