Odlično varivo - zeleno sočivo sa skoro karamelizovanim crvenim lukom na kome je prepržen bok choy - povrće koje kod nas još uvek nije popularno. Kupujemo ga kod kineskinje kod koje redovno idemo po tofu. Ima na tim tezgama još koječega - vredi ih posetiti.
Jele smo ga sa vegan pohovanim karfiolom i veoma nam se sviđa kombinacija.
- dve šolje sočiva
- 2 crvena luka
- pola glavice belog luka
- 1 cm đumbira
- oko 300 g bok choy
- nekoliko kašika maslinovog ulja
- kašika suvog peršuna
- so, biber i suvi začin po ukusu
Oprati sočivo i ubaciti ga sa 6 šolja vode da se kuva. Dodati kašiku suvog začina. Kad voda uskuva, smanjiti vatru i kuvati dvadesetak minuta.
Luk isecite na polumesece.
Beli luk je dovoljno samo da oljuštite - ostavila sam cele čenove. A možete da i iseckati na sitno.
Đumbir isečete na komade po volji.
Dinstati luk, beli luk i đumbir na malo ulja, dok luk skoro bude karamelizovan.
Bok čoj iseći. Prvo naseckati stabljike i ubaciti u prženi luk.
Kroz nekoliko minuta ubaciti i lišće. Dinstati kratko i skloniti sa vatre. Kad se sočivo skuva, pomešati i začiniti po volji. Dokuvati još malo, ako je potrebno.
No comments:
Post a Comment