Wednesday, November 10, 2021

zapečeni kineski kupus


Kod nas kineski kupus obično završi u woku. I super budemo zadovoljni ukusom. Samo, želela sam nešto drugačije. I našla sam ovaj super recept za kineski kupus zapečen u rerni u ljutom sosu. A onda sam dodala malo meko skuvanih leblebija i dobila jelo prste da poližeš.

Može se jesi samo, a odličan je prilog uz šta god poželite.





Nema ovde nešto puno posla. Kineski se kupus malo izgriluje pa se stavi sa sosom i leblebijama u rernu. Kad kuća zamiriše, pripremite tanjire i to je to.




Upotrebljeni sastojci: 

  • jedan kineski kupus /Napa Cabbage
  • jedan luk
  • nekoliko čenova belog luka
  • dve kašike suvog peršuna
  • konzerva paste od paradajza
  • sasvim malo maslinovog ulja
  • kašika kurkume
  • ljute paprike po ukusu
  • soli i bibera po ukusu
  • dve šolje kuvane leblebije





1. Kupus presecite na pola po dužini, a onda svaku polovinu na červtrine.

2. Gril tiganj premažite sa sasvim malo ulja, pa lagano izgrilujte komade kupusa. Pazite da vam se ne raspadnu.

3. U posudi koju možete gurnuti u rernu, izdinstajte sitno seckan luk i par čenova belog luka.

4. Prelijte ovo pastom od paradajza, pa začinite po ukusu. Ja sam stavila dve kašike suvog peršuna, kašiku kurkume, pola kašikice stvarno ljutih čili flekica, soli i bibera po svom ukusu.







5. Uspite kuvanu leblebiju i promešajte.








6. Grilovani kupus zaronite u ovu smesu u vatrostalnoj činiji i lepo rasporedite. Dodajte vode ako vam se čini da je gusto.




 
 
7. Gurnite u rernu na 200 °C na oko sat vremena. Prvih pola sata poklopljeno, posle otklopljeno.

8. Kad je gotovo, pospite svežim zelenišem koji imate.

Uživajte u mirisima koji se šire kućom, a potom i u malo neuobičajenom jelu za naše krajeve. 

Mi smo ga jele nekoliko dana kao prilog uz krompir, rižu i tofu. Jako nam se svidelo.









No comments:

Post a Comment