Kod nas kineski kupus obično završi u woku. I super budemo zadovoljni ukusom. Samo, želela sam nešto drugačije. I našla sam ovaj super recept za kineski kupus zapečen u rerni u ljutom sosu. A onda sam dodala malo meko skuvanih leblebija i dobila jelo prste da poližeš.
Može se jesi samo, a odličan je prilog uz šta god poželite.
Nema ovde nešto puno posla. Kineski se kupus malo izgriluje pa se stavi sa sosom i leblebijama u rernu. Kad kuća zamiriše, pripremite tanjire i to je to.
Upotrebljeni sastojci:
- jedan kineski kupus /Napa Cabbage
- jedan luk
- nekoliko čenova belog luka
- dve kašike suvog peršuna
- konzerva paste od paradajza
- sasvim malo maslinovog ulja
- kašika kurkume
- ljute paprike po ukusu
- soli i bibera po ukusu
- dve šolje kuvane leblebije
1. Kupus presecite na pola po dužini, a onda svaku polovinu na červtrine.
2. Gril tiganj premažite sa sasvim malo ulja, pa lagano izgrilujte komade kupusa. Pazite da vam se ne raspadnu.
3. U posudi koju možete gurnuti u rernu, izdinstajte sitno seckan luk i par čenova belog luka.
4. Prelijte ovo pastom od paradajza, pa začinite po ukusu. Ja sam stavila dve kašike suvog peršuna, kašiku kurkume, pola kašikice stvarno ljutih čili flekica, soli i bibera po svom ukusu.
5. Uspite kuvanu leblebiju i promešajte.
6. Grilovani kupus zaronite u ovu smesu u vatrostalnoj činiji i lepo rasporedite. Dodajte vode ako vam se čini da je gusto.
8. Kad je gotovo, pospite svežim zelenišem koji imate.
Uživajte u mirisima koji se šire kućom, a potom i u malo neuobičajenom jelu za naše krajeve.
Mi smo ga jele nekoliko dana kao prilog uz krompir, rižu i tofu. Jako nam se svidelo.
No comments:
Post a Comment