Tuesday, January 18, 2022

kupus francuz

 


Ovo je recept moje drugarice koja kuva za medalju, samo joj se ne da da to da obnaroduje. Tako silni ljudi nemaju pojma koja čuda ume da napravi i koliko o kulinarstvu zna. Ovo je kratka priča o tvistu u ukusu - kupus u koji je umešano malo senfa - koja razlika!!!



Upotrebljeni sastojci:

  • pola glavice svežeg kupusa
  • manja gavica luka
  • par kašika ulja
  • pune dve kašike senfa
  • šaka semenki za posipanje



Luk se isecka na sitno i izdinsta na malo ulja.
U to se ubaci kupus isečen na trake.
Dinsta se dok kupus ne omekša i zazlati.




Poulji se manja vatrostalna zdela.
U dinstani kupus se umešaju dve pune kašike senfa.






Posoli se i pobiberi po ukusu.
Prebaci se u vatrostalnu zdelu, pospe semenkama po volji i zapeče u rerni.
Temperaturu rerne i dužinu pečenja izaberete sami. Ja sam pekla na 180 °C oko pola sata.










No comments:

Post a Comment