Vrlo prijatan posni kolač sa kafom, odličan da se pojede uz kafu. Kao što to obično biva sa kolačima sa kafom, nemam pojma zašto, kafa se ne oseti previše U testu naznaka ukusa, a samo malo jače u prelivu.
Moja treća milica obožava ovakve 'prazne' kolače, pa sam baš pogodila i sa ovim. Mene je malo razočaralo što ukus kafe nije dominantan, ali se njoj baš svidelo. Pošto sam ja baš kavopija, pitanje je koliko bi kafe bilo potrebno staviti u kolač da je ja osetim...
Potrebni sastojci:
- 300 g belog brašna
- 310 ml sojinog mleka
- 185 g belog šećera
- 180 ml kokosovog ulja
- 3 kašikice nes kafe u prahu pomešane sa 2 kašike vode
- malo ekstrakta vanile
- kašikica začina za kafu sa slike - sa ukusom amaretina - ovo ne mora, naravno
- prašak za pecivo
- 1 kašikica cimeta
za preliv:
- 110 g šećera u prahu
- 45 g sojinog maslaca
- malo ekstrakta vanile
- 1 kašika instant nes kafe pomešana sa jednom kašikom tople vode
Rerna se podgreje na 180°C.
Podmazati i pobrašnjaviti kalup za kuglof.
Pomešati brašno, šećer, prašak za pecivo i cimet.
U drugoj posudi, dobro izmešati sojino mleko, ulje, ekstrakt vanile i kafu ( i začin za kafu).
Pomešati sad sve, dok se smesa ne izjednači, pa to presuti u kalup.
Peći oko 45 minuta.
Kad čačkalica potvrdi da je kolač gotov, izvaditi iz rerne i ostaviti ga u kalupu još desetak minuta. Prevrnuti i ostaviti na rešetci da se ohladi.
Za preliv smućkati sastojke i presuti ga preko kolača.
No comments:
Post a Comment