Šta kad imate karfiol u frižideru, jede vam se čorba, ali malo neobičnija od karfiola ili karfiola sa graškom? Pa se setite da imate pečene bundeve u zamrzivaču, potražite je li neko pravio nešto slično, nađete nešto, malo modifikujete i eto...
Odličan čorbuljak za nekoliko dana...
Mi volimo jela na kašiku - čorbe, čorbuljke i variva, čuspajze i sosove. Mnoge sam i objavila - evo ovde - na posebnom mestu na blogu.
Proverite, možda vam se neka ideja baš svidi... ima tamo svačega.
Upotrebljeni sastojci za ovaj čorbuljak:
- 1 luk, sitno iseckan
- 1 veća šargarepa, iseckana
- oko 2 cm svežeg đumbira, sitno iseckanog
- 3 čena belog luka, sitno iseckanih
- 450 g pečene bundeve
- glavica karfiola
- kašikica timijana
- pola kašikice mlevenog kima
- 2 dl vegan pavlake za kuvanje
Odvojite od karfiola nekoliko lepih cvetića.
Dinstate sitno seckan luk, šargarepu, beli luk i đumbir ( ja sam ih samlela u onoj maloj seckalici za bebi kaše, nešto mi se nije dalo da seckam).
Dodate bundevu, karfiol, osim onih odvojenih cvetića i kuvate.
Kuvala sam ovo u ekspres loncu, petnaestak minuta - bilo je dovoljno.
Ubacite štapasti mikser i izmiksate.
Dodate začine: timijan, mleveni kim, so biber... I pavlaku za kuvanje umešate u ispasiranu čorbu.
Ubacite one odvojene cvetiće od karfiola i kuvate dok se ti cvetići ne skuvaju - pazite da ih ne prekuvate.
Dok se cvetići kuvaju, na suvom tiganju prepržite kratko semenke bundeve.
Kad je čorba gotova, ubacite ih kao ukras. Odličan su dodatak i aromi.
No comments:
Post a Comment