Ovo je nadgradnja - malo razveseljavanja krompir salate - leblebije se super slažu, sveža šargarepa i limun osvežavaju, a mešavina tahinija i žutih začina podiže ukus...
Eto - nešto malo drugačije, što da ne.
Potrebni sastojci:
- 1 kg krompira isečenog na veće komade
- 2 šargarepe isečene na sitnije
- pola šolje iseckanog celera - opciono - ovo je po originalnom receptu, ja nisam stavila jer ne volimo svi celer, ali verujem da se super uklapa
- 2 crvena luka isečena na tanke polumesece
- 400 g kuvanih leblebija
- 2 kašike suvog peršuna, može i veza svežeg
- soli i bibera po ukusu
- 5 kašika tahinija pomešanog sa 5 kašika vode
- sok od jednog limuna
- 1 kašikica karija
- 1 kašikica kurkume
- 1 kašikica sriracha sosa ili četvrt kašikice ljute aleve)
- par čenova belog luka
- prstohvat soli
Skuvati krompir isečen na komade. Kuvati ga u blago posoljenoj vodi oko deset minuta od kada voda proključa. Pazite da ga ne prekuvate.
Pomešati tahini sa vodom. limunovim sokom, ljutim sosom ili paprikom, karijem, solju i biberom. Ako je potrebno, može se malo razrediti vodom.
Sve osim krompira dobro promešati sa sosom. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
Pa u to na kraju umešati i kuvani krompir.
Pa u to na kraju umešati i kuvani krompir.
No comments:
Post a Comment