Sunday, February 6, 2022

zapečene pahuljice od polbe sa plavim voćem


Slatkiš bez belog šećera, a sa polbom i tri vrste plavog voća: šljivama, borovnicama i kupinama. I lep i ukusan i zdrav - 3 u jedan. I lako se pravi... i postan je, naravno.







Upotrebljeni sastojci:


  • 500 g mešanog plavog voća - šljiva, borovnica i kupina
  • kašikica rendane korice pomorandže
  • 2 kašike gustina
  • 2 kapike rižinog sirupa

  • 2 šolje pahuljica od polbe
  • 150 g mlevenih lešnika
  • prstohvat soli
  • 1/2 kašikice cimeta
  • 1/3 šolje rižinog sirupa
  • 1/3 šolje vegan putera









Voće - koristila sam smrznuto - sam pomešala sa rižinim sirupom, gustinom razmućenim u sasvim malo hladne vode i rendanom koricom pomorandže. Kuvala sam na laganoj vatri dok se nije zgusnulo.





Vegan puter se stavi u šerpicu  i na laganu vatru da se rastopi.
Pahuljice od polbe, rižin sirup, mlevene lešnike, malo cimeta i sasvim malo soli, se umeša u puter. 








Tepsija u kojoj ćete ovaj slatkiš zapeći u rerni se obloži peki papirom. U principu vam je potrebna tepsija oko 20 cm x 20 cm.

Tri četvrt smese sa polbom se uspe na dno i rasporedi ravnomerno.

Ukuvano voće se premaže preko sloja sa pahuljicama.




Ostatak smese sa pahuljicama se ravnomerno rasporedi po kuvanom voću.

Pekla sam petnaestak minuta u rerni zagrejanoj na 180 °C.




















No comments:

Post a Comment