Wednesday, February 17, 2016

famozni krompir



Četvrti po redu skrobni dan i prvi radni dan posle raspusta pokazao je kao držanje un-dijete neće biti baš idealno sprovedeno radnim danima. Ručak je bio kako čiji. Neko je jeo pitu sa prazilukom, neko prebranac od sočiva, kako je kome bilo milo, a uveče, iako bi trebalo reprizirati ručak, zasladile smo se savršeno famoznim krompirom - ili je samo nama bio takav, od silne želje za krompirom, i svežim obrokom. U svakom slučaju, ne pamtimo da smo nešto toliko brzo i toliko u slast pojele.






Sastojci:

  • desetak srednjih krompira
  • 1 praziluk
  • 1 crvena paprika
  • kašika timijana
  • nekoliko kašika maslinovog ulja
  • dve kašikice soli


Priprema:

Oljuštiti krompir i iseći na tanke režnjeve. Posoliti ga i posuti timijanom.
Praziluk i papriku iseći u multipraktiku veoma tanko.
U wok staviti malo maslinovog ulja i kratko propržiti praziluk i papriku, pa u velikoj zdeli pomešati sa krompirom.

Poređati u posudu za pečenje, kao na slici. Ovde se za kratko zamaste ruke, ali vredi svakog nereda koji se napravi - to se otkrije oko sat kasnije.



Peče se u rerni na 180°C, zavisno od osobina rerne, možda u početku malo prekriveno folijom, oko sat vremena.







No comments:

Post a Comment